Op bezoek bij Yaay haar school❤️
Door: Fleur
Blijf op de hoogte en volg Fleur
14 Juni 2023 | Gambia, Kololi
We zijn vandaag op bezoek geweest bij Yaay op school. Omdat Yaay een slim meisje is met alleen een lichamelijke beperking, gaat ze ook naar een normale school. We hebben met de lerares gesproken en de directrice over haar ontwikkeling en hoe Yaay het doet op school. Heel lief hoe ze over haar praten, ze vinden het zo erg hoe de ouders met haar omgaan. Haar moeder wil niet eens dat mensen weten dat Yaay haar dochter is. Dan denk je echt kijk nou wat voor een lieve, slimme en knappe dochter je hebt. Dat is ook gewoon echt heel verdrietig. Yaay woont bij haar oma, maar die is eigenlijk te zwak om voor haar te zorgen. Ik heb Yaay haar verhaal een paar reisblogjes terug verteld, daar kun je het lezen.
We hebben ook aan de lerares en directrice de wond van haar laten zien op een foto omdat Daniël (de manager van SH) ineens over de wond begon. Wel goed want ze wisten het nog niet. De directrice moest zelfs een beetje huilen. Hele lieve, meelevende mensen op die school. Ze denken ook echt mee en ze zijn heel positief over Yaay en merken dat Yaay het nogsteeds erg naar haar zin heeft op school. Je merkt ook dat deze school zo anders is als de school waar de andere kinderen van SH heen gaan. Er is dus maar 1 school voor gehandicapten kinderen in Gambia. Op die school kijken ze helemaal niet naar ontwikkeling en word er veel minder les gegeven, de juffen zitten soms achterin de klas een video te kijken of muziek te luisteren met oortjes in, terwijl de zelf kinderen niks aan het doen zijn in de klas. Er kan dus nog veel verbeterd worden op die school, maar dat is een lange weg. Ik moet zeggen dat ik ook verbaasd was toen ik binnenkwam in de school van Yaay, hoe goed het geregeld was en hoe netjes de kinderen gewoon in hun klaslokaal zitten. Maarja dat is opsich ook wel normaal voor een school.
Hoe lief ook die kinderen, ze kwamen allemaal op me af gerend, een warm welkom.[e-1f970]
We gingen vandaag met een doel naar de school van Yaay. Ze zit namelijk al heel lang op hetzelfde niveau en wij wilden graag overleggen met de lerares en de directrice over de mogelijkheden, dat ze misschien toch een niveautje hoger zou kunnen. Ze gaven aan dat Yaay zeker wel slim genoeg is maar dat het schrijven dus nog niet echt wil lukken. Nu gaan ze vanuit Second Home in Nederland kijken of ze daar een oplossing voor kunnen bedenken. Dat ze zichzelf toch verder kan ontwikkelen. Het was een heel fijn en goed gesprek, ook fijn dat Daniël mee ging met ons. Het is natuurlijk ook gewoon echt leuk om een andere school te bezoeken en te zien hoe het er daar aantoe gaat. Yaay vond het zelf ook echt super leuk dat we op bezoek kwamen, ze moest helemaal lachen, zo lief.[e-1f970]
Wij gaan 2 juli weer naar huis, we vliegen om half 8 en we landen dan 3 juli om 5 uur 'S ochtends. Vandaag hebben we dus te horen gekregen dat volgende week waarschijnlijk de laatste week is met de kinderen, omdat er de laatste week een aantal feestdagen achter elkaar zijn ofzoiets. Ik weet het ook niet precies maar de manager zei dat de kinderen dus die week niet komen. Dat was wel even schrikken voor ons, want ik was er helemaal nog niet echt mee bezig, met dat ik bijna afscheid moet gaan nemen. Het besef kwam even hard binnen. Heel erg jammer, dan besef je toch wel echt hoe mega erg je ze gaat missen en hoe dubbel het is om weg te gaan, voor ons maar ook voor hun. Echt even een emotioneel momentje, maarja het hoort erbij. Alleen wel jammer dat ze er niet gewoon tot het einde zijn. Volgende week nog even extra extra extra genieten.[e-2764]️ Stein zijn ouders komen woensdag aan in Gambia, dus dat is wel erg leuk. Mijn ouders kunnen helaas niet op bezoek komen, omdat ze druk bezig zijn met thuis een verbouwing te regelen. Ze hebben geluk dat ik zeker weten nog een keertje terug ga om die lieve kids en de rest allemaal weer te zien, dan kunnen ze mooi mee en kan ik ze veel laten zien van Gambia.[e-1f970]
15 Juni 2023 - 07:03
Opa Ad En Oma Mieke:
Goeiemorgen lieve Fleur,
Wat een super mooi verslag weer.
Heel snel over heen gelezen, straks nog een keer wat langzamer, zo spannend allemaal.
Heel veel plezier nog, en ja nu gaat het echt wel heel snel.
Maar wij kijken weer uit naar als je weer thuis bent. !!!
Liefs en knuffels van ons.
Opa Ad en oma Mieke.
15 Juni 2023 - 08:33
Nettie Van Vught.:
Goedemorgen Fleur en Stein.
Ja het einde nadert en dan denk je nu al.
Maar jullie zijn super en heel goede en mooie dingen gedaan. [e-1f648][e-1f649][e-1f64a].
En een hele grootte koffer met mooie en minder mooie ervaring mee terug naar Nederland .
Wens jullie nog de laatste tijd heel veel geluk.
Liefs Omi.....Nettie. [e-1f496]
15 Juni 2023 - 13:23
Bianca Heijnen:
Beste Fleur en Stein
Wat een ervaringen maken jullie mee. Dat is met geen enkele les op school te realiseren.
Elke keer lees ik mee met jullie verhalen. Ik zie ook weer uit naar jullie terugkomst! En volgend schooljaar in de klas Fleur.
Heel veel succes met de laatste weekjes. Onvergetelijke herinneringen zijn jullie aan het maken.
Zonnige groeten uit Nederland
Groet Bianca Heijnen
15 Juni 2023 - 18:11
Tineke Bos. :
Prachtig en ontroerend Fleur.
16 Juni 2023 - 06:44
Vriendje Rick:
Lieve Fleur,
weer een heel mooi blogje. Heel mooi om te lezen hoe jullie meedenken met de kinderen om er uit te halen wat er in zit[e-2764]️
Ik mis je
Dikke knuffel,
Rick
16 Juni 2023 - 16:13
Marieke (Coach):
Hey Fleur en Stein,
Wat een mooi verslag weer en geweldig die foto's van jou tussen die kinderen Fleur.
Ze zullen jullie wel erg gaan missen, het zou mooi zijn als je snel weer terug op bezoek kan komen. Wel jammer dat je dan nu beseft dat je nog iets minder tijd had met de kinderen dan dat je dacht, maar dan kun je in ieder geval de laatste weken ze nog even goed verwennen.
Misschien hebben de kinderen nog ergens behoefte aan? Kunnen we met de klas nog een leuke actie bedenken voordat jullie weggaan?
Groetjes Marieke